מצרכים (ל-4-6 מנות):
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
- 1 גבעול סלרי, קצוץ
- 1 כוס דלעת, חתוכה לקוביות
- 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס אפונה ירוקה (טרייה או קפואה)
- 1/2 כוס שעועית ירוקה חתוכה
- 1 ליטר מים או ציר ירקות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- עלה דפנה
- מעט פטרוזיליה או כוסברה לקישוט
אופן ההכנה:
- חמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- הוסף את הבצל הקצוץ וטגן עד להזהבה קלה.
- הוסף את השום וערבב למשך דקה נוספת.
- הכנס לסיר את הגזר, הקישואים, תפוח האדמה, הסלרי והדלעת. טגן קלות את הירקות למשך כ-5 דקות.
- הוסף את העגבנייה, המים (או ציר הירקות), המלח, הפלפל, הפפריקה, הכורכום ועלה הדפנה.
- ערבב היטב, כסה את הסיר והבא לרתיחה.
- הנמך את האש ובשל על חום נמוך-בינוני למשך כ-25 דקות, עד שהירקות מתרככים.
- הוסף את האפונה והשעועית הירוקה ובשל עוד כ-10 דקות.
- טעם ותקן תיבול לפי הצורך.
להגשה:
שפוך את המרק לקערות אישיות, פזר מעל פטרוזיליה או כוסברה טרייה והגש לצד לחם כפרי או קרוטונים.
בתיאבון וחורף חמים!
על פי "שימוש הוגן" המעוגן בסעיף 19 לחוק זכויות יוצרים, התשס"ח-2007. מערכת ‘נתיבותי " מכבדת זכויות יוצרים ועושה כל מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המועברים אלינו, לעיתים תוך כדי התרחשות חדשותית. אם זיהיתם בכתבות או הידיעות צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות למערכת ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: .netivoti2023@gmail.co.il
הצטרפו עכשיו לקבוצות המובילות באזור נתיבות להלן הרשימה :
למעבר לחדשות נתיבותי בווצאפ לחצו כאן.
למעבר לאתר שימושון נתיבותי לחצו כאן.
למעבר לאתר נתיבותי נדלן לחצו כאן.
למעבר לקבוצת נדל"ן נתיבותי בווצאפ לחצו כאן.
למעבר לקבוצת דרושים נתיבותי בווצאפ לחצו כאן.